02.12.2025 - MalatyaSiyaset.com Malatya'nın Güçlü Sesi

Yeşilyurt Belediyesi’nin “365 Gün Aile” Projesi Kapsamında

Yeşilyurt Belediyesi’nin “365 Gün Aile” Projesi Kapsamında

Yeşilyurt Belediyesi’nin “365 Gün Aile” Projesi Kapsamında Rehber Öğretmenlere Diyarbakır–Mardin–Midyat Kültür Gezisi

Spot:
Yeşilyurt Belediyesi ile Değerli Hayatlar Eğitim Derneği (DEHADER) tarafından yürütülen “365 Gün Aile – Aile Mentorluğu” projesi kapsamında eğitim alan 40 rehber öğretmen ve aileleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Diyarbakır, Mardin ve Midyat’a düzenlenen kültür gezisine katıldı.


Yeşilyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde, DEHADER koordinasyonuyla hayata geçirilen, Malatya Valiliği ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Üsküdar Üniversitesinin akademik katkı sunduğu “365 Gün Aile – Aile Mentorluğu” projesi kapsamındaki kültür gezisi büyük ilgi gördü.

Türkiye’de aile odaklı sosyal inovasyon modeli olarak ilk kez uygulanan proje, aile kurumunu güçlendirmeyi amaçlayan kapsamlı eğitim süreçleriyle dikkat çekiyor. Alanında uzman psikologlar ve akademisyenlerin verdiği aile mentorluk eğitimlerine katılan 40 rehber öğretmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle aileleriyle birlikte Diyarbakır, Mardin ve Midyat’ın tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde deneyimledi.

Tarihi Mekanlar Bir Bir Ziyaret Edildi

Gezi kapsamında;
• Diyarbakır Surları
• İçkale Müzesi
• Ulu Camii
• Dört Ayaklı Minare
• Hasanpaşa Hanı

Ardından Mardin’in kadim atmosferinde;
• Kasimiye Medresesi
• Dara Antik Kenti
• Mardin Ulu Camii
• Eski Mardin’in taş sokakları ve gümüş atölyeleri

öğretmenler ve aileleri tarafından ziyaret edildi.

Katılımcılar, hem farklı şehirlerin kültürel dokusunu keşfetme hem de yoğun eğitim döneminin ardından moral ve motivasyonlarını artırma fırsatı buldu.

“Projemiz, güçlü bir aile modeli için örnek oluşturuyor”

Gezi hakkında değerlendirmelerde bulunan Değerli Hayatlar Eğitim Derneği Başkanı Mine Yeter, şu ifadeleri kullandı:

“Yeşilyurt Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz ‘365 Gün Aile’ projesi, Malatya Valiliğimizin himayelerinde geliştirilen örnek bir aile güçlendirme modelidir. Rehber öğretmenlerimizle oluşturduğumuz gönül bağı, düzenlediğimiz bu kültür gezisiyle daha da pekişti. Öğretmenler Günü’nü böylesine anlamlı bir yolculukla kutlamak bizler için çok kıymetli oldu. Destekleri için Yeşilyurt Belediyemize teşekkür ediyoruz.”

Aile Odaklı Sosyal Buluşma

Yeşilyurt Belediyesi ve DEHADER iş birliğinde gerçekleştirilen kültür gezisinin, projenin temel hedefleri arasında yer alan aile farkındalığını artırma, öğretmenlerin sosyal dayanışmasını güçlendirme ve kültürel bağları pekiştirme amaçlarına doğrudan katkı sunduğu vurgulandı.

Proje kapsamında yıl boyunca süren aile mentorluk eğitimlerinin, hem öğretmenlere hem de ailelerine önemli bir vizyon kazandırdığı, bu tür kültürel programların ise sosyal etkileşimi zenginleştiren güçlü bir tamamlayıcı unsur olduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın