Yerel Medya Akademi Atölyesi Malatya’da Başladı: Basın Niteliğini Artırmak Hedefleniyor

Yerel Medya Akademi Atölyesi Malatya’da Başladı: Basın Niteliğini Artırmak Hedefleniyor
İçişleri Bakanlığı İl Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Derneği (MGTC) iş birliğiyle hayata geçirilen “Yerel Medya Akademi” projesi, Malatya’da ilk eğitimlerini vermeye başladı. Proje kapsamında, yerel basın çalışanlarına yönelik alanında uzman isimler tarafından eğitimler düzenlenerek, basın sektörünün niteliğinin artırılması hedefleniyor.
Programa Geniş Katılım
Eğitim programının açılışına;
-
MGTC Başkan Vekili Cem Parlak,
-
İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın,
-
İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sadık Çalışkan,
-
Malatya Basın İlan Kurumu Müdürü Haşim Poyraz,
-
Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kadir Çelik,
-
Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerinin Basın Müdürleri,
-
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Basın Müdürü Ökkeş Cerit ve çok sayıda gazeteci katıldı.
“Üniversite Olarak Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız”
Açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, yerel basının gelişimine katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi:
“Üniversitelerin toplumdan kopuk olduğu yönünde bir algı var, ancak biz İnönü Üniversitesi olarak kapılarımızı Malatya’ya ve halkımıza sonuna kadar açtık. Fakülte olarak hem insan kaynağı hem de teknolojik altyapı desteği sağlamaya hazırız. Yerel medyanın gelişimi için her türlü iş birliğine açığız.”
“Basın Kalitesi Şehrin Gelişimine Katkı Sağlayacak”
Malatya Basın İlan Kurumu Müdürü Haşim Poyraz, basın emekçilerinin niteliklerinin artırılmasının önemine değinerek, “Bu eğitimler, basındaki kaliteyi yükseltecek ve bu gelişim şehrimize değer katacaktır. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür projelere her zaman destek vermeye hazırız” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kadir Çelik ise yerel basının yaşatılması için ellerinden gelen desteği verdiklerini vurgulayarak, “Yakın zamanda basın kuruluşlarıyla bir istişare toplantısı düzenleyeceğiz. Resmi ilanların dağıtımı ve yerel medyanın sürdürülebilirliği için çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.
Uzmanlardan Haber Yazma Teknikleri Eğitimi
Açılış konuşmalarının ardından eğitimlere geçildi. İlk dersi veren Sinem Hatun Davut, katılımcılara “haber yazma teknikleri” hakkında bilgiler aktardı. Eğitimlerin ilerleyen günlerde farklı uzmanlarla devam edeceği belirtildi.
Sonuç
Yerel Medya Akademi Atölyesi, Malatya’da basın sektörünün gelişimine önemli bir katkı sunmayı hedefliyor. Üniversite, belediye ve sivil toplum iş birliğiyle gerçekleştirilen projenin, yerel medyanın daha nitelikli hale gelmesine ve şehrin iletişim altyapısının güçlenmesine yardımcı olması bekleniyor.
Eğitimlerin sonunda katılımcı gazetecilere sertifika verilmesi planlanıyor.