Yağlıcı’dan Tepki: Deprem Şehrinde Kurumdan Kuruma Kira İstemi Kabul Edilemez

📰 Yağlıcı’dan Tepki: Deprem Şehrinde Kurumdan Kuruma Kira İstemi Kabul Edilemez
A.Erhan Yağlıcı: “Deprem Yaşamış Bir Şehirde Böyle Bir Talep Kamu Vicdanını Yaralar”
Anahtar Parti Battalgazi İlçe Başkanı A.Erhan Yağlıcı, Malatya’da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), İl Sağlık Müdürlüğü’nden kira talebinde bulunmasına sert tepki gösterdi.
Yağlıcı, “Depremle sarsılmış bir şehirde kurumların birbirinden kira istemesi değil, dayanışma içinde olması gerekir.” ifadelerini kullandı.
Deprem sonrası hizmet binaları ağır hasar gören Malatya İl Sağlık Müdürlüğü, uzun süredir üç farklı binada dağınık şekilde hizmet veriyordu. Bu binalardan biri de SGK İl Müdürlüğü binasıydı. Ancak geçtiğimiz günlerde SGK’nın kira talebinde bulunması, kamuoyunda büyük tepki topladı.
“Vatandaş ve Personel Mağdur Edilmemelidir”
Yağlıcı, yapılan kira talebinin sadece kurumsal bir mesele olmadığını, doğrudan vatandaşın hizmete erişimini zorlaştırdığını söyledi.
“İl Sağlık Müdürlüğü birimleri, kira talebi nedeniyle SGK binasından çıkarılarak eski TOKİ Diş Hastanesi binasına taşındı. Ancak bu bina şehir merkezine uzak, ulaşımı zor ve personel açısından da ek maliyet anlamına geliyor. Depremden sonra zaten zor durumda olan halkın hizmete erişimini daha da güçleştiren bu tür kararlar yeniden değerlendirilmelidir.” dedi.
“Bürokrasi Değil, Dayanışma Öncelik Olmalı”
Battalgazi İlçe Başkanı Erhan Yağlıcı, kamu kurumları arasındaki bu yaklaşımın afet sonrası dayanışma ruhuyla bağdaşmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Malatya gibi ağır hasar görmüş bir şehirde, devletin tüm kurumlarının önceliği vatandaşın yanında olmak olmalıdır. Bürokratik kira tartışmaları, toplumun moralini zedeliyor. Kamu kurumları arasında dayanışma ruhu zayıflamamalıdır.”
“Afet Sonrası Süreçte Hassasiyet Şart”
Yağlıcı, sözlerini şu çağrıyla tamamladı:
“Deprem yaralarını sarmaya çalışan bir şehirde, kurumların birbirine destek olması gerekir. SGK’nın bu talebini yeniden gözden geçirmesi, hem kamu vicdanını rahatlatacak hem de çalışanların ve vatandaşların mağduriyetini giderecektir.”
Sonuç: Kamu Vicdanı Dayanışma Bekliyor
Malatya’da kamu kurumları arasında yaşanan bu kira tartışması, afet sonrası sürecin yönetimi konusunda yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.
Vatandaşlar, devlet kurumlarından dayanışma, anlayış ve ortak hareket bekliyor.