11.12.2025 - MalatyaSiyaset.com Malatya'nın Güçlü Sesi

Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Milli Teknoloji Sergisi” törenle açıldı.

Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Milli Teknoloji Sergisi” törenle açıldı.

MALATYA’DA “MİLLİ TEKNOLOJİ SERGİSİ” TÖRENLE AÇILDI

 

Malatya Valiliği koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve DHMİ iş birliğinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Milli Teknoloji Sergisi” törenle açıldı.

Maarif Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen sergi, iki gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olup yaklaşık 5 bin öğrencinin etkinliği ziyaret etmesi beklenmektedir.

12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası çerçevesinde Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Malatya Havalimanı Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan teknoloji ve üretim sergisi, 11-12 Aralık 2025 tarihlerinde Maarif Kongre Salonu’nda açık olacaktır.

Açılış programına; Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aydın Kılıç, İl Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Albay Burhan Gökçen, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, mülki idare amirleri, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, DHMİ Müdürü Serdar Akyüz, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali Seddar Yavuz, şunları ifade etti:

“İlimizde düzenlenen Milli Teknoloji Hamlesi Sergisi vesilesiyle, özellikle son yıllarda ortaya koyduğumuz teknolojik atılımlarımızın tamamen bize ait özgün ve yenilikçi ürünlerle somutlaştığını bir kez daha görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi ulusal yarışmalarda derece elde eden evlatlarımızın geliştirdiği projelerin burada sergilenmesi, teknoloji ekosistemimizin canlılığını ve dinamizmini ortaya koymaktadır.

Çocuklarımızın bilim ve teknolojiyle buluşması, ülkemizin geleceği açısından fevkalade önemlidir. Dünya hızla dijitalleşirken, Milli Teknoloji Hamlesi’ne yapılacak her yatırım bağımsızlığımıza ve refahımıza yapılan yatırımdır. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği içinde yürüttüğümüz bu etkinlikte; Havalimanı Müdürümüz ve eşinin hazırladığı maketlerin yanı sıra öğrencilerimizin projeleri de ziyaretçilerimizin ilgisine sunulmuştur.”

Vali Yavuz, konuşmasının devamında Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği ilerlemelere dikkat çekerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen çalışmalar sayesinde savunma sanayimizin yaklaşık yüzde 80’i yerli ve millî hâle gelmiştir. Gençlerimizin bu alanlara yönelmesiyle yerli üretim oranlarımız daha da artacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz ve beraberindeki heyet sergi alanını gezerek öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledi, genç mucitlerle sohbet etti. Sergide robotik sistemlerden yapay zekâ uygulamalarına, tarım teknolojilerinden çevre dostu enerji çözümlerine kadar birçok yenilikçi ürün yer aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın