Malatya’da Silahlı Şiddet Olayları: Bir Ölüm ve Bir Yaralama Vakası

Malatya’da Silahlı Şiddet Olayları: Bir Ölüm ve Bir Yaralama Vakası
15 Mayıs 2025 Tarihli Ateşli Silahla Kasten Öldürme Olayı
15 Mayıs 2025 tarihinde Malatya’nın Battalgazi İlçesi’ne bağlı Uçbağlar Mahallesi’nde silahlı saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Olayda yaralanan Sinan Kaçar (2001 doğumlu), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Battalgazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili soruşturma kapsamında şüpheli veya şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili detaylı bilgilerin, soruşturmanın seyrine göre kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.
16 Mayıs 2025 Tarihli Ateşli Silahla Kasten Yaralama Olayı
16 Mayıs 2025 tarihinde, saat 17.15 sıralarında, yine Battalgazi İlçesi’ne bağlı Hanımınçiftliği Mahallesi’nde silahlı bir yaralama olayı meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, müşteki M.S. ile şüpheli H.B. ve E.B. arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Yaşanan arbede sonucunda M.S., hayati tehlikesi bulunmayacak şekilde yaralandı.
Olay sonrasında başlatılan operasyonla şüpheli H.B. kısa sürede yakalanırken, E.B.’nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, olayın aydınlatılmasına yönelik soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.