29.01.2026 - MalatyaSiyaset.com Malatya'nın Güçlü Sesi

Battalgazi Belediyespor’dan Milli Gurur: Futsalın Yükselen Yıldızları Başkan Taşkın’ı Ziyaret Etti

Battalgazi Belediyespor’dan Milli Gurur: Futsalın Yükselen Yıldızları Başkan Taşkın’ı Ziyaret Etti

Battalgazi Belediyespor’dan Milli Gurur: Futsalın Yükselen Yıldızları Başkan Taşkın’ı Ziyaret Etti

Battalgazi Belediyespor formasıyla gösterdikleri başarılı performansın ardından milli takımlara davet edilen futsal sporcuları Salih Öndüç ve Yusuf Efe Ataş, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, kulübün futsal başta olmak üzere farklı branşlarda elde ettiği başarılar ve genç sporcuların milli takımlara kazandırılma süreci ele alındı.

A Milli Futsal Takımı’na seçilen Salih Öndüç ile U19 Futsal Milli Takımı’na davet edilen Yusuf Efe Ataş’a; Battalgazi Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Barman ve Futsal Takımı Antrenörü Burak Dönmez de eşlik etti. Belediye binasında gerçekleşen buluşma, Battalgazi Belediyespor’un son yıllarda ortaya koyduğu sportif başarının bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Başkan Taşkın: “Spor, Gençlerimiz İçin Güçlü Bir Gelecek Yatırımıdır”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sporun gençler üzerindeki dönüştürücü etkisine dikkat çekti. Belediyenin sporu yalnızca sportif bir faaliyet olarak değil, aynı zamanda gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutan, disiplin kazandıran ve sağlıklı bireyler yetiştiren önemli bir alan olarak gördüğünü vurgulayan Taşkın, şu ifadeleri kullandı:

“Battalgazi Belediyespor çatısı altında futsalın yanı sıra masa tenisi, yüzme, güreş ve futbol gibi birçok branşta gençlerimize imkân sunuyoruz. Amatör spora verdiğimiz destek, gençlerimizin hayatına doğrudan dokunuyor. Futsal takımımızın Süper Lig’de ortaya koyduğu performans hepimiz için gurur kaynağı. Süper Lig’de mücadele eden tek takım olarak Battalgazi’nin adını başarıyla temsil ediyorsunuz. Milli takımlara sporcu kazandırmak, doğru yolda olduğumuzun en somut göstergesidir.”

Başkan Taşkın, sporun birleştirici gücüne inandıklarını belirterek, belediye imkânlarını gençlerin hizmetine sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kulüp Başkanı Barman: “Bu Noktaya Destek Olmadan Gelinmezdi”

Battalgazi Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Barman ise kulübün elde ettiği başarıların arkasında güçlü bir belediye desteği bulunduğunu vurguladı. Sahadaki sonuçların tesadüf olmadığını belirten Barman, Malatya’daki gençliğe yapılan spor yatırımlarının meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

“Bugün Diyarbakır’da oynadığımız karşılaşmayı 4-0 kazandık. Bu tablo tesadüf değil. Belediyemizin desteği olmasaydı bu başarıları yakalamamız mümkün olmazdı. Şu an iki milli sporcumuz var ve bu bizim için büyük bir onur. Başkanımıza bugüne kadar verdikleri destek için camiamız adına teşekkür ediyorum. Bu desteğin artarak sürmesini temenni ediyoruz,” dedi.

Antrenör Dönmez: “Başarı, Vizyon ve İnancın Sonucudur”

Futsal Takımı Antrenörü Burak Dönmez de takımın Süper Lig’e uzanan yolculuğunda belediyenin sunduğu imkânların ve ortaya konan vizyonun belirleyici rol oynadığını ifade etti. Sürecin planlı ve kararlı bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Dönmez, şu değerlendirmede bulundu:

“Geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Kupası turnuvasında gençlerimizin potansiyelini net şekilde gördük. Belediyemizin desteğiyle ön elemelere katıldık ve Süper Lig’e yükseldik. İlk hedefimiz ligde kalmaktı ancak play-off oynayarak beklentilerin üzerine çıktık. Şampiyonlar Ligi yolunda çeyrek finale kadar yükseldik ve iki sporcumuzu milli takımlara kazandırdık. Bugün burada olmamızın temelinde belediyemizin desteği ve ortaya koyduğu vizyon var.”

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona ererken, Battalgazi Belediyespor’un futsalda elde ettiği başarıların önümüzdeki dönemde de artarak devam etmesi bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın